ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΑΓΡΟΕΦΟΔΙΑ

Σπόροι

Προϊόντα Θρέψης - Λίπανσης

Βιολογικά βοηθητικά
ανάπτυξης φυτών
Φυτοπροστασία

 

ΧΗΜΙΚΑ

A ύλες βιομηχανίας τροφίμων
 
 

  

 
Ελιές - Τουρσιά - Κομπόστες

ΑΣΚΟΡΒΙΚΟ ΟΞΥ
Το ασκορβικό οξύ είναι φυσικό συστατικό που απαντάται στα περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Σαν πρόσθετο τροφίμων, λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και βελτιωτικό αλεύρου. Το μετά Νατρίου άλας χρησιμοποιείται στην βιομηχανία κατεργασίας κρέατος σαν αντιοξειδωτικό.

ΓΑΛΑΚΤΙΚΟ ΟΞΥ
Το γαλακτικό οξύ και τα άλατα του, χρησιμοποιείται σαν μέσο όξυνσης, σαν συντηρητικό έναντι ζυμών και μυκήτων. Για εμπορική χρήση παράγεται σαν προϊόν βακτηριακής ζύμωσης του αμύλου, ενώ συναντάται ευρέως στη φύση σαν προϊόν βιολογικών διεργασιών.

ΚΙΤΡΙΚΟ ΟΞΥ
Το κιτρικό οξύ καθώς και άλατα του, έχει παρουσία σε κάθε ζωντανό οργανισμό σαν μέρος της μεταβολικής δραστηριότητας, στα εσπεριδοειδή, στο ακτινίδιο, στη φράουλα και σε πολλά άλλα φρούτα. Παράγεται για εμπορική χρήση με ζύμωση μελάσας. Έχει ευρύ πεδίο χρήσης στη βιομηχανία τροφίμων ως μέσο όξυνσης, ελέγχου της οξύτητας, ενώ παράλληλα υποβοηθεί την αντιοξειδωτική δράση (δεν δρα σαν αντιοξειδωτικό) και συνεισφέρει στην ανάδειξη της γεύσης και του αρώματος των προϊόντων.

ΣΟΡΒΙΚΟ ΚΑΛΙΟ
Πρόκειται για το άλας του σορβικού οξέως, με χρήση ως συντηρητικό τροφίμων. Είναι υδροδιαλυτό και προστατεύει από μούχλα και ανάπτυξη ζυμομυκήτων σε ένα ευρύ φάσμα τροφίμων όπως τυριά, αλλαντικά αέρος, παρασκευάσματα γιαούρτης, κρασί, σαλάτες και αναψυκτικά. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του η σε συνδυασμό με βενζοϊκό νάτριο. Αποδίδει καλύτερα σε όξινες συνθήκες pH

 
 
   

2014 Greenco

 3 χλμ. Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Χαλάστρας | Τηλέφωνο: +30 2311 801100, +30 2311 801190 | customer-service@greenco.gr